15 KADIN KURSİYER SERTİFİKALARINI GENEL BAŞKANIMIZ MEHMET YİĞİNER’İN ELİNDEN ALDI

Karacabey Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile kadın istihdamına yönelik düzenlenen Şehir İçi Toplu Ulaşım - Taksi Sürücülerine Yönelik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Kurs Programı’nın sertifika töreni Bursa- Karacabey İstiklal Ortaokulunda gerçekleşti. 

Törene TŞOF Genel Başkanımız Mehmet Yiğiner, Karacabey Kaymakamı Hakan Kafkas, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Karacabey Cumhuriyet Başsavcısı Sadullah Gümüş, Karacabey İlçe Emniyet Müdürü Ümit Şahin, Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, Karacabey Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Ramazan Bay, Karacabey Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şaban Vural, Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çakır, Bursa Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz, Bursa Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Sadi Aydın, Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Sadi Eren, Bandırma Şoförler Odası Başkanı Osman Çapar, Keles Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Ethem Işık, Gemlik Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Cessur, Orhangazi Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kamil Sevinç, Manisa Turgutlu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Gökhan Yörüyen ve Karacabey Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Üyesi Menekşe Durna katılım sağladı.

Türkiye’ye öncü ve örnek olacak bu proje kapsamında kadınlarımızın istihdam edilmesi bizleri mutlu ediyor.

Federasyonumuzun Olağanüstü Genel Kurulu öncesi gerçekleştiği ziyaretlerinde Karacabey Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Ramazan Bay ve orada bulunan kadın kursiyerlere seçilmesi ile birlikte ilk ziyaretini sertifikalarını takdim etmek üzere kendilerine yapacağının sözünü verdiğini dile getiren Genel Başkanımız, “Türkiye’ye öncü ve örnek olacak bu proje kapsamında kadınlarımızın istihdam edilmesi ve hayatın her anında olması bizleri mutlu ediyor. Özellikle yaş sınırını yükselttiğimiz halde Büyükşehirlerde şoför bulamıyoruz, bu doğrultu kadınlarımız servis ve taksi şoförü olarak istihdam edilebilirler. Yurtdışında kadınlar tır ve otobüs kullanıyor bu anlamda gelecekte sektörde ciddi bir istihdam ihtiyacı da doğacaktır. Dolayısıyla bu projenin gelecekte önemli değişimlerin öncüsü olacağına ve yayılacağına yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Genel Başkanımız Mehmet Yiğiner konuşmasının devamında, “Bu güzel projeyi hayata geçiren Karacabey Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanımız Ramazan Bay’a ve Karacabey Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Şaban Vural’a, emeği geçen, katılım ve katkıda bulunan bütün herkese teşekkürlerimi sunuyor, projenin daha da gelişerek tüm Türkiye’ye yayılmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Program kapsamında eğitimlerini başarı ile tamamlayan 15 kursiyer tebrik edilerek, sertifikaları ve hediyeleri takdim edildi. Program hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.